Henk Vos over kansen van dochter Marianne op olympische eremetaal, ‘We kijken nergens meer van op'

7 augustus 2016 om 16:50
nl
Door een slepende blessure lijken de kansen van wielrenster Marianne Vos op olympisch eremetaal in Rio de Janeiro klein. Vier jaar geleden kreeg de renster uit Babyloniënbroek bij de Spelen van 2012 in Londen nog het goud omgehangen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Destijds was ze topfavoriet, in Rio de Janeiro moet het doen met de rol van ‘schaduwkopvrouw’. “De verwachtingen zijn niet hoog gespannen. Maar we kijken nergens van op”, zegt Henk Vos, de vader van Marianne, in het radioprogramma Sportlunch. De hele familie Vos is aanwezig in Brazilië om de olympische verrichtingen van Marianne op de voet te volgen.
LuwteMarianne Vos kampte de afgelopen periode met een slepende blessure en begint aan de olympische wegwedstrijd als rechterhand van kopvrouw Anna van der Breggen. Henk Vos: “Marianne heeft een moeilijk jaar achter de rug. Ze is noodgedwongen later aan haar voorbereiding begonnen. De laatste weken is ze alleen maar beter geworden.”
Vier jaar geleden in Londen maakte zijn dochter de rol van favoriet voor de wegwedstrijd meer dan waar. “Misschien komt haar rol in luwte niet slecht uit. Er wordt nu naar anderen gekeken. Het zou wel heel bijzonder zijn als het weer zou lukken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.