Hooggehakte paraplu's en badkuipdans: Theaterfestival Boulevard bruist wederom [FOTO'S]

10 augustus 2016 om 06:41 • Aangepast 21 november 2020 om 08:26
nl
Theatervoorstellingen die je voor een habbekrats kunt bekijken, eetkraampjes die de maag doen rommelen en kleurige toneeltentjes. De binnenstad van Den Bosch bruist wederom van de creativiteit tijdens Theaterfestival Boulevard. Tien dagen lang straattheater, het bracht dit weekend heel veel publiek op de been.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Elf dagen lang neemt Theaterfestival Boulevard de stad over. Dans, kolderiek straattheater, muziek en andere kunstvormen, tijdens deze 32e editie is er genoeg te doen, te zien en te bewonderen.


Onze fotografe was ook bij Boulevard en dompelde zich onder in de vrolijke sfeer van het zomerfestival. De fotoreportage kun je hier bekijken.
Dansen in een badkuipDe Parade, aan de voet van de kerk Sint Jan, vormt het middelpunt van het theaterfestival. Naast restaurants en foodtrucks vind je hier heel veel voorstellingen, in een van de tentjes of in de openlucht. Zo maakt het Engelse tweetal Bob & Billy diepe indruk met hun show in een badkuip. Hij is gehandicapt, zij bloedstollend mooi en enorm lenig. Ze lieten zich bij 'Stop Gap Dance Company' inspireren door de musical Swing Time uit de jaren vijftig, met Fred Astaire en Ginger Rogers.

Half dame, half parapluOndertussen in Pete's Saloon zingt Pieternel Osinga zo loepzuiver dat de haartjes op je armen spontaan omhoog gaan staan. Buiten rijdt een vreemdsoortig oranje voertuig zonder bestuurder rond. Het is een oude Franse Citroën, omgebouwd door straattheaterartiest Exoot. En even verderop wandelen vijf hooggehakte dames, verstopt onder een zwarte paraplu. De benen hebben een eigen manier van communiceren.
Niet alleen op de Parade zijn voorstellingen, ook op minder voor de hand liggende locaties, zoals een winkel, een leegstaand pand of midden in een natuurgebied wordt gespeeld. Theaterfestival Boulevard in Den Bosch duurt nog tot zondag 14 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.