Video

Leontien van Moorsel reageert op doping-beschuldigingen: 'Ik vind het zielig'

8 augustus 2016 om 17:55
nl
Leontien van Moorsel reageert verrast op de opmerking van oud-olympisch kampioen Monique Knol dat de Boekelse wielrenster tijdens haar wielercarrière doping zou hebben gebruikt. "Als je iets achterhoudt, moet je iets opbiechten. Maar wat moet je opbiechten als je niets op te biechten hebt?"
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Knol beschuldigde Van Moorsel tijdens het Radio1-programma Sportzomer. Het was niet de eerste keer dat Knol suggereerde dat Van Moorsel doping zou hebben gebruikt, maar de vorige keer noemde ze geen namen.
SnotneusVan Moorsel - die op dit moment in Spanje is - heeft het fragment teruggeluisterd. "Dan hoor ik een heel gefrustreerde Monique Knol en dan denk ik: na zoveel jaren... Iedereen die mijn carrière heeft gevolgd, weet dat ik altijd heel stabiel heb gepresteerd. Van de junioren tot het moment dat ik stopte met mijn wielercarrière."
"Ook al had ik een mindere dag, dan reed ik nóg een behoorlijke uitslag. Daar zit misschien ook de frustratie. Het is voor Monique natuurlijk ook heel moeilijk. Zij was de olympisch kampioene. En dan komt daar zo'n snotneus uit Brabant die haar van de troon stoot. Maar dat dit na dertig jaar nog zoveel frustratie oplevert, ik vind het zielig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.