Gevlucht uit Syrië en zwanger van een tweeling: vluchteling (26) zoekt babyspullen

8 augustus 2016 om 17:15
nl
Voor een 26-jarige Syrische vluchteling in Helmond stapelen de zorgen zich op. De vrouw, die liever anoniem wil blijven, bevalt binnenkort van een tweeling. Ze heeft bijna geen geld, laat staan spullen voor haar baby’s of bevalling. Een Helmondse verloskundigenpraktijk trekt daarom aan de bel.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De Syrische vrouw logeert op dit moment bij haar familie, die ook uit Syrië is gevlucht en onderdak heeft gevonden in Helmond. Geld is schaars in het huishouden.
De man van de gevluchte vrouw, die iets later dan de zwangere vrouw uit Syrië wist te vluchten, is beland in een opvangcentrum in Oostenrijk. De twee hebben ieder een tijdelijke verblijfsvergunning, maar dus niet in hetzelfde land. Het is nog onduidelijk of het tweetal voor de bevalling herenigd kan worden.
'Ze heeft alleen een kinderwagen'Toch staat de zwangere Syrische er niet alleen voor. Bianca van der Heijden, verloskundige bij praktijk De Uiver in Helmond, begeleidt het kraambed van de vrouw.
“Ze heeft niet eens genoeg geld om één baby na geboorte te verzorgen”, zegt Van der Heijden. "Ze is erg dankbaar voor onze hulp, maar kan nog een boel spullen gebruiken. Ze heeft op dit moment eigenlijk alleen een kinderwagen. Voor alle andere benodigdheden heeft ze geen geld, of is het bedrag dat ze binnenkort van het azc krijgt niet ruim genoeg."
Van der Heijden doet daarom een oproep voor het doneren van babyspullen. De van een tweeling zwangere vrouw is nog op zoek naar het volgende:
- Zwangerschapskleding maat 40- Spullen uit het kraampakket- Metalen kruiken en kruikenzakken- Stoffen luiers- Wegwerpluiers (kleine maatjes)- Babykleertjes (twee meisjes)- Omslagdoeken- Twee bedjes- Twee matrasjes- Lakentjes- Dekentjes- Badje- Aankleedkussen- Twee Maxi-Cosi
***UPDATE*** Inmiddels zijn alle babyspullen al opgehaald

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.