Welke hond beet Maria Pruysen en haar herder? 'Ik was bijna mijn hand kwijt'

8 augustus 2016 om 18:25 • Aangepast 21 november 2020 om 08:25
nl
Drie dagen lag ze in het ziekenhuis. Maria Pruysen liep een flinke ontsteking op, nadat ze werd gebeten door een agressieve hond. Ook haar hond werd te grazen genomen. Nu is ze op zoek naar het baasje van de bijtende hond. Want die heeft niets meer van zich laten horen.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Toen de onbekende vrouw vorige week zaterdag met haar hond bij het veldje aan de Eerste Lieven de Keylaan kwam, zag Maria Pruysen al dat het niet goed was. De Berner Sennen trok fel aan de lijn. Toen het beest plotseling werd losgelaten, dook het meteen op de Mechelse herder van Pruysen af.
In zijn nek gebetenDe hond van Pruysen, Marco, is een getraind politiehond. Juist daarom deed hij niets toen hij werd aangevallen. "Hij weet dat hij in zijn vrije tijd niet mag bijten", zegt de Eindhovense, die vaker politiehonden traint. Ze moest toekijken hoe hij in zijn nek werd gebeten.
Omdat de aanvallende hond niet wilde loslaten, dook Pruysen zelf tussen de twee honden. Daarbij werd ze gebeten in haar arm en hand. "Het baasje van de hond deed helemaal niets." Het lukte Pruysen uiteindelijk zelf om de hond tot bedaren te brengen, met haar arm om de keel van het beest.
De verwondingen aan haar hand begonnen afgelopen week te ontsteken. "De antibioticakuur die ik kreeg werkte niet. Daarom moest ik drie dagen lang aan het infuus in het ziekenhuis. Het scheelde niet veel of ik was mijn hand kwijt."
AangifteZe deed aangifte bij de politie, maar het is haar nog niet gelukt te achterhalen wie het baasje is van de agressieve hond. Ze wil graag dat de hond verplicht een muilkorf om moet. Daarom plaatse ze een bericht op Facebook, dat meer dan 300 keer is gedeeld. Dankzij de tips van vier mensen heeft Pruysen inmiddels een idee in welke richting ze moet zoeken. Die informatie heeft ze gedeeld met de politie. [facebook:body:https://www.facebook.com/maria.pruysen.7/posts/550505875135450] Ondanks de verwondingen aan zijn nek, oor en oog speelt Marco weer gewoon met andere honden. Hij is niet bang geworden van het incident. Pruysen zelf kijkt voortaan iets beter om zich heen. "Je ziet maar weer dat het niet alleen pitbulls zijn die agressief kunnen doen. Ook Berner Sennen kunnen heel slecht zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.