Hitler-opmerking richting burgemeester kost dochter Klaas Otto flink wat geld

8 augustus 2016 om 18:19
nl
De dochter van Klaas Otto betaalt een boete van zeshonderd euro voor smaad en laster tegen burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. Dat is de vrouw maandag met het Openbaar Ministerie (OM) in Breda overeengekomen tijdens een besloten hoorzitting. Het OM ziet hiermee af van rechtsvervolging.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De 23-jarige Melissa plaatste in mei een bericht op haar Facebookaccount waarin ze de burgemeester beledigde. Bij de tekst stonden twee foto's met daarop een spandoek met de tekst 'Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners'.
'Hoge boete'Volgens woordvoerster Elke Kool van het OM staat er voor smaad en laster doorgaans een boete van tweehonderd euro. "Maar omdat het hier gaat om iemand met een publieke functie is dit bedrag hoger."
De woonwagen van het gezin aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom werd op 11 mei doorzocht vanwege een witwaszaak tegen Klaas Otto, de oprichter van motorclub No surrender. In het weekend na de doorzoeking werd een spandoek met beledigende tekst opgehangen aan het hek van het woonwagenkamp.
'Vermomd als Hitler'Vervolgens werden op een Facebookaccount foto's van een spandoek met dezelfde woorden gepost. Daarbij werd ook de tekst geplaatst dat Hitler zich vermomd zou hebben als burgemeester Frank Petter.
Zie ook: 'De nieuwe Hitler', dochter Klaas Otto verhoord voor belediging burgemeester
In de tekst werd verder verwezen naar de aanvraag van een vergunning die niet naar wens zou zijn verlopen. Burgemeester Petter deed aangifte van belediging, smaad en laster.
Klaas Otto werd later aangehouden en zit nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.