Verloskundige overspoeld met reacties, nu al genoeg ingezameld voor zwangere Syrische

8 augustus 2016 om 19:46
nl
Ze werd overspoeld met telefoontjes en heeft inmiddels alle hulp gekregen die ze nodig had. De verloskundige uit Helmond die het opnam voor een zwangere Syrische vluchteling is overdonderd over de grote hoeveelheid positieve reacties die ze maandag kreeg.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De vluchteling is zwanger van een tweeling en heeft geen geld voor spullen voor de baby's. Daarom plaatste Bianca van der Heijden van verloskundigenpraktijk De Uiver in Helmond een oproep op Facebook.
ZIE OOK: Gevlucht uit Syrië en zwanger van een tweeling: wie helpt deze vluchteling (26) aan babyspullen?
En met succes. Groot succes zelfs. Binnen een paar uur nadat ze de oproep plaatste, had ze bijna alle spullen al binnen. "Mensen mogen stoppen met bellen", zegt Van der Heijden. "Van sommige spullen kun je niet genoeg hebben. In de eerste twee maanden heeft ze bijvoorbeeld wel vijfhonderd luiers nodig. Maar je kunt niet meer dan twee bedjes bij iemand brengen."
Te veel reactiesHoeveel er precies is aangeboden is zelfs niet helemaal duidelijk. Door de grote hoeveelheid reacties is het de verloskundige nog niet gelukt een goed overzicht te maken.
De Syrische vrouw was net als Van der Heijden heel blij met de snelle hulp. "Ze was helemaal overdonderd. Ik ben daar vanochtend geweest om te kijken wat ze allemaal nodig heeft. En nu kon ik al melden dat we alles hebben."
Nu nog vervoer nodigMensen die willen helpen hoeven niet meer te bellen of te mailen. Toch laten ze bij De Uiver hun telefoon aan staan. Want nu hebben ze nog een busje of aanhanger nodig om alle spullen te vervoeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.