Eindelijk: de Bartenbrug in Den Bosch gaat open - Omroep Brabant
Video

Eindelijk: de Bartenbrug in Den Bosch gaat open

10 augustus 2016 om 14:18
nl
De nieuwe Bartenbrug in Den Bosch wordt woensdag geopend voor al het verkeer. De brug voor fietsers e n voetgangers die er tijdelijk was neergelegd is inmiddels weggehaald.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Deze week werd de laatste hand gelegd aan de nieuwe brug tussen de Graafseweg en Hinthamereinde.
LEES OOK: Bouw nieuwe Bartenbrug Den Bosch van start
Met de opening van de brug komt er een einde aan jarenlange ophef over de Bartenbrug. Dit heeft de gemeente Den Bosch miljoenen gekost.
Opknappen Bartenbrug werd dramaDe Bartenbrug werd in 1935 over de Aa gebouwd als verbinding tussen nieuwe wijken en de binnenstad. Tien jaar geleden werd een wedstrijd uitgeschreven omdat de brug aan vervanging toe was.
Een paar jaar geleden begon het opknappen van de brug. Dat werd een drama; telkens bleek het duurder en duurder te worden. Ook bleef de brug zo lang dicht dat winkeliers in de Hinthamereinde veel verlies leden en de gemeente tonnen schadevergoeding moest betalen.
Brug kost wethouder de kopDe hele affaire kostte in 2013 GroenLinks-wethouder Ruud Schouten de kop. Wethouder Geert Snijders kreeg de opdracht schoon schip te maken. Eén van de eerste dingen die hij moest mededelen, was dat de brug nog eens acht ton duurder zou worden.
Om te voorkomen dat het verkeer nog langer zou moeten omrijden, kwam er een noodbrug. Alles bij elkaar kostte de hele zaak de gemeente Den Bosch zes miljoen euro.[YouTube:body:https://youtu.be/QJhdkl-ffYQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.