Volleybalsters verliezen nipt van USA, Balkestein-Grothues geblesseerd

8 augustus 2016 om 23:15
nl
De Nederlandse volleybalsters hebben niet opnieuw gestunt op de Olympische Spelen. Nadat in de eerste wedstrijd China werd verslagen, was Oranje in het tweede duel net de mindere tegen topfavoriet Verenigde Staten. De volleybalsters verloren in Rio de Janeiro met 2-3 van de nummer één van de wereld.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

Nederland, met Maret Balkestein-Grothues uit Eindhoven en Yvon Beliën uit Budel binnen de gelederen, staat elfde op de wereldranglijst. Nederland speelde weliswaar net als tegen de mondiale nummer drie China met overtuiging, maar in de vijfde en beslissende set trokken de dames toch nog aan het kortste eind. De ploeg van bondscoach Guidetti verloor met 25-18, 18-25, 25-21, 20-25, 8-15  
In de poulefase in Rio moeten de volleybalsters nog tegen Servië, Italië en Puerto Rico. De eerste vier landen gaan door naar de kwartfinales. Nederland heeft nu een overwinning en een nederlaag.
Domper voor Balkestein-GrothuesMaret Balkestein-Grothues moest in de vierde set geblesseerd van het veld. De aanvoerster van Oranje kwam na een score verkeerd terecht en greep naar haar enkel. De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk. Dat moment was een omslagpunt voor Nederland, dat de huid weliswaar duur verkocht, maar de zege wel liet glippen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.