Boogschutter Sjef van den Berg naar beste zestien

8 augustus 2016 om 23:50
nl
Handboogschutter Sjef van den Berg heeft zich geplaatst voor de achtste finales op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij won maandag in een gelijkopgaande strijd van de Turk Mete Gazoz in vijf sets: 29-29, 27-28, 26-25, 28-27 en 28-25.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

Van den Berg schoot zeer constant zonder afzwaaiers. Hij noteerde slechts met twee pijlen een acht, de rest was een negen of tien.
Versloeg ook Hans Arne JensenEen uurtje eerder was Van den Berg doorgedrongen tot de beste 32 na winst op de achttienjarige Hans Arne Jensen, die uitkomt voor Tonga. De 21-jarige boogschutter uit Heeswijk-Dinther had op de Sambadromo in het centrum van Rio de Janeiro vijf sets nodig: 26-23, 27-26, 27-28, 25-25, 28-27.
Van den Berg leek na twee sets op weg naar een makkelijke overwinning maar Jensen wist de derde set naar zich toe te trekken. In de vierde rondgang stond Van den Berg op winst maar door een afzwaaier noteerde hij met zijn derde pijl slechts zes punten waardoor hij op gelijke hoogte kwam met de man uit Tonga. Met tien punten in zijn laatste schot van de vijfde set trok de Nederlander de winst definitief naar zich toe.
Grote favoriet uitgeschakeldDe Zuid-Koreaanse handboogschutter Kim Woo-jin verloor maandag met 6-2 van Riau Ega Agatha en werd uitgeschakeld. Kim Woo-jin werd gezien als de grote favoriet voor het goud.
Rick van der Ven en Mitch Dielemans komen woensdag in actie voor de eerste eliminatierondes. Van der Ven, vier jaar geleden in Londen net naast het olympisch podium, neemt het op tegen de Brit Patrick Huston. Dielemans heeft de Japanner Takahuru Furukawa als eerste tegenstander.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.