Video

Dikke bak past maar net door deuren van V&D Den Bosch

9 augustus 2016 om 00:01 • Aangepast 21 november 2020 om 08:25
nl
Normaal zitten ze alleen op een industrieterrein of aan de randen van de stad. Maar in Den Bosch komt er een autogarage midden in de binnenstad. Maandag reden de eerste auto's er binnen, en dat paste maar net.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Het is passen en meten. De deuren van het V&D-pand zijn maar twee centimeter breder dan de breedste auto die naar binnen moet.
Veel mensen staan te kijken en vooral de snelle sportauto's zorgen er voor dat veel mensen snel hun telefoon pakken om een foto te maken van het bijzondere beeld.
Toekomst En dat is precies waarom Kurt Verhees van Garage Van den Udenhout op deze plek een showroom wilde. Ze waren al langere tijd op zoek naar locatie als deze. "Ik denk dat dit de toekomst is", vertelt de trotse directeur.
"In de binnenstad lopen nu eenmaal meer mensen. We gaan hier een 'experiencecentrum' bouwen. Het moet ook amusement zijn. Je gaat met je vrouw een kopje koffie drinken op de bovenste verdieping van La Place en daarna kom je even een paar auto's bekijken."
[Tweet:body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/762679214235672576]
'Prachtig'Hanneke Welten van ondernemingsvereniging Hartje is blij dat er weer iets in het pand van de V&D zit. "Het is prachtig te zien dat er iets in zit dat mensen naar het centrum trekt. En je ziet het nu al. De belangstelling is groot."
Behalve de autoshowroom komen er nog meer tijdelijke winkels in het voormalige pand. De eerste verdieping is voor een moezaak, de tweede verdieping voor een fietsenwinkel en de derde verdieping is voor een aantal kleinere winkels. En helemaal bovenin dus La Place.
PlassenKurt Verhees denkt dat veel oud-klanten van V&D zullen komen kijken, al was het maar uit nieuwsgierigheid. Of misschien hebben ze wel hoge nood. Want net als in de V&D-jaren kun je in het pand weer naar de WC.
"Toiletjuffrouw Annie van de V&D heeft aangeboden om haar toko weer te openen", zegt Verhees lachend. Er kan dus in het voormalige warenhuis ook weer geplast worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.