Jonker leidt hockeysters langs Zuid-Korea

9 augustus 2016 om 01:41
De Nederlandse hockeysters hebben maandag in Rio de Janeiro ook de tweede groepswedstrijd met fraaie cijfers gewonnen. Oranje was met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea, de nummer acht van de wereldranglijst. Kelly Jonker blonk uit bij de titelhouder met drie treffers.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Oranje opende zondag het olympisch toernooi met een ruime zege op Spanje (5-0). De Nederlandse ploeg speelt woensdag tegen China. De titelhouder is in groep A na twee speelronden als enige ploeg nog zonder puntverlies en zonder tegengoal.    In het team van bondscoach Alyson Annan speelde Willemijn Bos haar honderdste interland. De 28-jarige verdedigster raakte vier jaar geleden vlak voor het begin van Londen 2012 zwaar geblesseerd aan haar knie. Daardoor moest ze het hele toernooi aan de kant blijven.
Gedegen wedstrijd    Nederland speelde tegen Zuid-Korea een gedegen wedstrijd. De ploeg van Annan gaf defensief amper ruimte weg en dwong voorin voldoende kansen af. Dankzij het scorende vermogen van Jonker leidde Oranje bij de rust met 2-0. Eerst knalde de 26-jarige aanvalster droog raak nadat de jagende Lidewij Welten een fout in de Zuid-Koreaanse verdediging had afgedwongen. In de slotfase van het tweede kwart rondde Jonker een fraaie aanval koelbloedig af, 2-0.    Oranje liet voor de rust twee strafcorners onbenut. In beide gevallen stond topspecialist Maartje Paumen, die tegen Spanje twee keer raak schoot, niet in het veld. Plaatsvervangster Caia van Maasakker miste twee keer.
Derde treffer van Jonker    Ook een variant, met Van Maasakker als aangever, ging er in de 39e minuut niet in. Kort daarna leverde een andere uitvoering dankzij Jonker wel een treffer op (3-0). In het laatste kwart kwam ook Carlien Dirkse van den Heuvel tot scoren: 4-0. Paumen liet daarna nog twee strafcorners liggen.