In een tentje slapen in een leegstaande fabriek, met 's morgens ontbijt op bed

9 augustus 2016 om 18:48
De voormalige mengvoederfabriek De Heus in Den Bosch is tijdens het festival Boulevard omgetoverd tot een hotel met de naam 'Too many places'. In de fabriekshal staan vijf tenten, waarin de gasten logeren.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Geen zin meer om naar een avondje Boulevard naar huis te gaan? Bij 'Too many places' kan je heerlijk in een tent slapen. De hal van de voormalige fabriek lijkt op een mix van een camping en een hotel. Zo wordt het ontbijt 's morgens gebracht, maar slaap je dus wel in een tent.
Lege gebouwenBedenkster van het rondtrekkende hotel is ontwerpster Emmy Polkamp. Zij studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Emmy bedacht het concept om bewustzijn van de waarde van leegstaande gebouwen te creëren. Ook is het sociale aspect belangrijk, want mensen ontmoeten elkaar zoals op een camping. Er is veel meer contact dan in een normaal hotel.
De gasten zijn enthousiast: "Vroeger woonde ik hier vlakbij en had vaak last van de stank van de mengvoederfabriek en nu logeer ik hier, hoe bijzonder is dat?", zegt een vrouw uit Den Bosch. Een andere gast zegt dat het ideaal is om niet te hoeven rennen voor de laatste trein, maar om op je gemak naar het hotel te kunnen lopen.
Design weekOver twee maanden staat het hotel van Emmy Polkamp in Eindhoven bij de Dutch Design Week. Mogelijk wordt het dan tijdelijk onderdeel van het Art Hotel. Zelf heeft de ontwerpster niet de ambitie om permanent een hotel te gaan runnen. Wie nog graag wil slapen in de oude mengvoederfabriek kan nog reserveren. Er is nog plaats.

Wachten op privacy instellingen...