Schermer Bas Verwijlen al klaar in Rio: 'Ik kan alleen mezelf de schuld geven'

9 augustus 2016 om 19:21
nl
Voor degenschermer Bas Verwijlen uit Oss zitten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro er al na één optreden op. De Rus Anton Avdejev schakelde de Nederlander, die in de eerste ronde een bye had, in de tweede ronde uit: 15-9.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Verwijlen reikte in Peking 2008 nog tot de kwartfinales. In Londen stelde hij al teleur met uitschakeling in de achtste finales.
Verwijlen en de Spelen geen vriendenTerwijl hij de zaal uitwandelde sloeg schermer Bas Verwijlen zijn degen op de grond krom. De Ossenaar kon maar moeilijk accepteren dat zijn olympisch toernooi in Rio al na één optreden voorbij was. "Ik kan alleen mezelf de schuld geven. Ik ben degene die het moet doen op de loper", zei Verwijlen, die een moeizame periode kende na het wegvallen van financiële steun door NOC*NSF. Dat werd bijgesteld nadat hij zich had gekwalificeerd voor Rio. "Maar de Spelen en ik zijn vandaag geen vrienden", sprak hij, terwijl tranen opwelden.
De Rus Anton Avdejev, de wereldkampioen van 2009, had hem even daarvoor met 15-9 overtuigend verslagen. Verwijlen was de hele partij zoekende, wisselde van degen maar had geen antwoord op de Rus, die zijn lage aanvallen telkens pareerde. "Hij ving het goed op, een beetje op een laffe manier. Maar ik had precies hetzelfde gedaan als de score andersom was geweest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.