Onno Heesbeen nog net niet dé Van Gogh-a-like: ‘Ik ben zelfs op dezelfde dag jarig’

9 augustus 2016 om 21:22
nl
Hij komt uit dezelfde provincie, is op dezelfde dag jarig en draagt dezelfde kenmerkende rode coupe. Het ziet er goed uit voor Eindhovenaar Onno Heesbeen. Op dit moment staat hij tweede in de internationale Vincent van Gogh look-a-like-wedstrijd, georganiseerd door Douglas Coupland.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Canadese schrijver en kunstenaar begon in juni een wereldwijde zoektocht naar een lookalike van Vincent van Gogh. De man die qua gezicht het meeste lijkt op de kunstschilder uit Zundert wordt gebruikt als model voor een bronzen sculptuur van twee bij drie meter.
Daarnaast ontvangt de winnaar vijfduizend euro en mag hij naar Vancouver voor het maken van de 3D-scan. Heesbeen is nog altijd in de race voor de titel.
ZIE OOK: Gevonden in Zundert: de dubbelganger van Vincent van Gogh
Opvallende gelijkenisTegen de lokale nieuwssite Studio040 zegt de Eindhovenaar dat heel veel mensen de gelijkenis met de kunstschilder opvallend vinden. “Vorig jaar op de Redhead Day in Breda heb ik op verzoek van de organisatie nog gefigureerd in een promotiefilmpje, als Van Gogh.”
Het bronzen gezicht van Vincent van Gogh is de eerste van een serie outdoor kunstwerken, genaamd 'Redheads'. Het project is ontstaan door Couplands fascinatie voor menselijke mutaties. Met name voor mensen met rood haar.
Stemmen kan op de website iamvincent.com.[YouTube:body:https://youtu.be/YM5FsOraxIs][Tweet:https://twitter.com/1236/status/745468584806092800]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.