Hockeymannen verslaan Canada eenvoudig: Mink van der Weerden scoort drie keer

9 augustus 2016 om 22:04
De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdag hun derde wedstrijd in het olympisch toernooi gewonnen. Tegen Canada werd het eenvoudig 7-0. Mink van der Weerden uit Someren scoorde drie keer.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Nederland staat na drie duels met zeven punten tweede in poule B, achter Duitsland dat drie krappe zeges op rij noteerde.
Eenvoudig beginSeve van Ass opende in de negende minuut de score voor Oranje uit een strafcorner. Jeroen Hertzberger kreeg vervolgens een paar kansjes om de score te verdubbelen maar kreeg de bal niet langs doelman David Carter. Canada loerde op de counter en stelde doelman Jaap Stockmann enkele keren op de proef.
In het tweede kwart bracht de strafcorner opnieuw uitkomst voor Nederland. Mink van der Weerden sleepte de bal feilloos de hoek van een kansloze lijnverdediger in. Hertzberger tilde Oranje vervolgens op slag van rust naar 3-0.
Weer Mink van der WeerdenIn het derde kwart was het opnieuw Hertzberger die scoorde, dit keer op aangeven van Jorrit Croon. In het vierde kwart tilde Oranje via tweemaal Van der Weerden en eenmaal Kemperman de eindstand naar 7-0. Nederland is net als Duitsland verzekerd van een plaats in de kwartfinales.