Het wordt koud vannacht, met vallende sterren en misschien vorst aan de grond

10 augustus 2016 om 15:20
nl
Trek die pyjama maar aan vannacht, want het wordt bijzonder koud. De temperatuur daalt op sommige plaatsen in Brabant tot 4 graden. Net boven de grond kan het zelfs één graad worden, meldt Meteogroup.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Een unicumReinout van den Born van Meteogroup houdt er rekening mee dat er vorst aan de grond kan ontstaan in de nacht van woensdag op donderdag. "Als dat gebeurt, hebben we echt te maken met een unicum, want augustus is altijd een vorstvrije maand."
De kou wordt veroorzaakt door arctische lucht, afkomstig uit de poolstreken. Daarnaast wordt het helder, zeker in Brabant, en valt de wind weg. Allemaal ingrediënten voor een frisse augustusnacht.
Vallende sterrenDe koude nacht valt samen met de meteorenzwerm de Perseïden, waarbij vele tientallen vallende sterren per uur te zien zijn. Door de heldere hemel zijn ze komende nacht waarschijnlijk goed zichtbaar. Het hoogtepunt van de sterrenregen ligt op vrijdag.
Woensdag en donderdag zijn overdag ook koud en nat: er vallen flinke regenbuien met kans op onweer en hagel, en de temperatuur daalt tot een frisse 16 graden. En dat zou zomaar een laagterecord kunnen worden in Brabant, meldde Meteogroup eerder.
Vanaf vrijdag wordt het droger en warmer met temperaturen van 21 tot 24 graden en een mix van wolkenvelden, zon en een enkele bui.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.