NAC supporterscafé dicht tijdens wedstrijden: 'Ik ben het zat'

10 augustus 2016 om 12:45
nl
Als NAC moet voetballen sluit eigenaar John Bogers van het Hollandsch Koffiehuis aan de Haagweg in Breda twee uur eerder de deuren al. Bogers is het wangedrag van de NAC-supporters helemaal beu. Ook de controles van de gemeente en politie is hij spuugzat. "Je wordt er echt ziek van. Ze gaan maar ergens anders naartoe. Dan is het mijn probleem niet meer."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De kroegbaas moest zijn tent al meerdere keren op last van de gemeente sluiten, omdat zijn klanten voor overlast zorgden. "De laatste keer heb ik tegen de man van de gemeente en agenten gezegd dat ze maar tegen de burgemeester moeten vertellen dat ik voorlopig helemaal niet meer open ga tijdens NAC-wedstrijden." Hij voegt nu de daad bij het woord.
Probleem verschuift zichHet strenge optreden van de gemeente en politie vindt hij te gemakkelijk. "Het is de weg van de minste weerstand, terwijl het niet alleen mijn probleem is. Die voetbalsupporters zijn een breed maatschappelijk probleem. Ze breken overal de tent af. Nu ik dicht ga verschuift het alleen maar naar een andere plek."
Volgens Bogers zijn ze als ze binnen komen vaak al onder invloed van drank en drugs en gaat het iedere keer mis. De supporters komen ook op andere momenten in zijn kroeg en dan gedragen ze zich wel. "Ze snappen zelf ook wel dat ik dichtga tijdens uit- en thuiswedstrijden. De meesten zeggen dat ik groot gelijk heb en dat ze kansen genoeg hebben gekregen van mij."
LEES OOK: Spoor van vernielingen na ruzie bij NAC-supporterscafé in Breda, drie aanhoudingen
PrimaHet besluit om op slot te gaan valt Bogers niet makkelijk. Hij verdient goed tijdens de wedstrijdavonden. "De toekomst zal moeten uitwijzen of ik het zonder die avonden ook red. Ik heb er wel vertrouwen in en een avondje vrij is ook wel eens lekker. Voorlopig bevalt het me prima zo."
Het Hollandsch Koffiehuis staat sinds kort ook te koop volgens de website Hormax horecamakelaars. "Wegens vertrek naar het buitenland biedt de huidige exploitant dit bedrijf aan", zo is te lezen in de advertentie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.