Video

Zo vieren we anno 2016 vakantie in de Biesbosch; in een huisje óp het water

10 augustus 2016 om 14:57 • Aangepast 21 november 2020 om 08:24
nl
Vakantie vieren met een tent in de Biesbosch is zó 2015. Anno 2016 vieren we in het natuurpark gewoon vakantie óp het water ín een drijvend huisje. Herman Vroege en Jasper van Mill introduceren met hun AquaHome een nieuwe manier van recreëren in de Biesbosch.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Het idee onstond een aantal jaar geleden toen het project 'Ruimte voor de rivieren' van start ging. Binnen dit project is er een gedeelte landbouwgebied teruggegeven aan de natuur in de Biesbosch. Een groot gedeelte van dit teruggegeven gebied is natuurgebied maar er is ook een gedeelte beschikbaar voor recreatie. Hierin is ook ruimte voor 140 woningen in en om het water. "Toen ontstonden de eerste plannen dat we met die mogelijkheid iets wilden doen", vertelt Vroege.
Daarnaast zitten beide mannen al jaren in de watersport en zagen zij daar een leegloop van de jachthavens. "De jeugd koopt tegenwoordig geen boot meer", vertelt Vroege. "Ze hebben het geld niet en andere ambities." En als jonge mensen dan gebruik willen maken van een boot is dat door er eentje te huren. Alles bij elkaar opgeteld, zagen Van Mill en Vroege een gat in de markt. De planen rondom de Aquahome werden serieus.  

Recreatie en permanent wonenEen AquaHome is een drijvend huisje. In eerste instantie richten Vroege en Van Mill zich op de recreanten maar uiteindelijk zullen de AquaHomes ook verkocht gaan worden als permanente woningen. "Daarvoor is nu al intresse", vertelt Vroege enthousiast. Maar het is geen woonboot, verzekert de ondernemer ons. Daarvoor zou de Aquahome constant op dezelfde plaats moeten liggen. En dat gebeurt niet bij de Aquahome. "Ik vergelijk het met een camper op het water", aldus Vroege.

Daarnaast is er in de Biesbosch ook de afspraak dat je om de drie dagen moet verplaatsen in het gebied. Daarvoor moet je bij de AquaHome wel een schipper huren. "Na gesprekken met Staatsbosbeheer en de provincie kwamen we erachter dat dit het beste was voor de Biesbosch", vertelt Vroege. "We willen onze achtertuin gewoon netjes houden." Mocht je nou toch zelf willen varen dan hebben de twee mannen een oplossing. Je kunt een sloepje huren naast de Aquahome zodat je zelf op pad kunt in de Biesbosch.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.