'Het spookt in mijn hoofd', fotograaf loopt trauma en gehoorbeschadiging op door Osse bommengooier

10 augustus 2016 om 22:44
nl
De FC Oss-supporter die op 11 maart een vuurwerkbom gooide in het Rat Verlegh Stadion in Breda is nog steeds niet opgepakt. De man, wiens identiteit bekend is, wierp tijdens de tweede helft van het duel NAC-FC Oss vanuit het uitvak een zwaar stuk vuurwerk richting het veld. Sportfotograaf Huub Schoutenen heeft daardoor nog steeds gehoorproblemen en psychische klachten.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De meeste mensen zijn het allang vergeten, het bommetje in het NAC-stadion op 11 maart van dit jaar. Maar niet Huub Schoutenen, hij wordt er nog elke dag aan herinnerd. "Mijn gehoor is flink beschadigd, het is een drama", zo zegt hij. "Het is aanklooien, want ik heb ineens een handicap. Ik hoor met allebei de oren bijna niets meer."
"Het heeft iets met mijn gehoorbeentjens te maken", zegt de fotograaf over de beschadiging aan zijn oren. "Ik wacht momenteel op een oproep van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Waarschijnlijk wordt het opereren."
'Rechtop in bed van angst'Schoutenen kreeg ook een flinke psychische opdonder. "De angst zit er bij mij goed in. Het spookt in mijn hoofd. Als er 's nachts buiten een deur dicht geslagen wordt, dan zit ik rechtop in bed van angst."
Het incident had voor Schoutenen en de overige fotografen die voor het uitvak hun werk deden, nog slechter kunnen uitpakken. Het stuk zwaar vuurwerk vernielde namelijk ook een stoeltje op de tribune, waarvan de stukken maar net over hun hoofden scheerden.
Opmerkelijk is dat de dader is geïdentificeerd, mede dankzij filmpjes van andere FC Oss-fans, maar nooit is aangehouden. "De naam is in ieder geval bekend", zei Peter Bijvelds, directeur van FC Oss, eerder al tegen Omroep Brabant.
'Ze gooiden halve granaat achter me'Dat roept vraagtekens op. Bijvoorbeeld bij Gino Oudheusden, ook hij is sportfotograaf en op die 11e maart betrokken bij het vuurwerkincident. "Ze gooiden gewoon een halve granaat achter mijn rug", zo vertelt hij. "Een stoeltje vloog maar net over mijn hoofd. Hoe ver moet het gaan, willen ze de dader pakken?"
"Ik heb wel aangifte gedaan en ze hadden ook wel iemand op de korrel. Maar te weinig bewijs, geloof ik", aldus Oudheusden.
Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestig deze versie. "Er is inderdaad nog geen arrestatie verricht, maar er is wel zicht op een verdachte. Er is alleen nog niet voldoende bewijs. We zijn dat aan het verzamelen."
Gebakken peren"Ik heb niet zo veel problemen als Huub", zegt fotograaf Gino Oudheusden. "Ik heb mijn gehoor wel laten meten en daar zat toen wel een dipje in. Ik moet eigenlijk nog een keer langs de dokter. Kijken hoe de zaken er nu voor staan met mijn gehoor. Hoe erger mijn schade is, hoe meer ze er misschien achteraan gaan."
"Ik zit met de gebakken peren", zegt Huub Schoutenen. "Ik heb veel kosten gemaakt, op wie moet ik dat nu verhalen? Afgezien van de vraag of het met mijn gehoor nog goed komt."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.