Video

Na 13 jaar soebatten is Bartenbrug in Den Bosch eindelijk open

10 augustus 2016 om 17:52 • Aangepast 21 november 2020 om 08:24
nl
Het heeft even geduurd, maar eindelijk was het woensdagmiddag zover. In Den Bosch is na dertien jaar de veelbesproken Bartenbrug geopend voor al het verkeer.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Enkele tientallen Boschenaren kwamen af op de opening van de nieuwe brug tussen de Graafseweg en Hinthamereinde. Met het verplaatsen van een hekwerk door wethouder Jos van Son en directeur Jan Luijten van aannemer Mobilis was de brug geopend.

OphefDe Bartenbrug zorgde jarenlang voor ophef. Het opknappen van de overgang werd telkens duurder en duurder. De brug bleef daarnaast zo lang dicht dat winkeliers in de Hinthamereinde verlies draaiden, waarop de gemeente hen een schadevergoeding betaalde.

Zoals een omstander bij de opening het treffend verwoordt: "Het is een mooie brug, maar dat mag ook wel voor dat geld." Uiteindelijk is Den Bosch zes miljoen kwijtgeraakt aan het project. Daar bleef het niet bij. GroenLinks-wethouder Ruud Schouten moest in 2013 het veld ruimen door de langlopende affaire.
Feest voor de omwonendenDe Bossche Volkspartij vindt dat het na alle trammelant tijd is voor een feestje. Via schriftelijke vragen dringt zij bij Burgemeester en Wethouders aan op een activiteit, om zo de winkeliers en de bewoners 'in het zonnetje te zetten'.
ZIE OOK: Den Bosch in beroep na verlies van strijd om de Bartenbrug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.