Ranomi Kromowidjojo op 100 vrij vierde in series, Femke Heemskerk eruit

10 augustus 2016 om 20:29
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft woensdag bij de Olympische Spelen de halve finales bereikt van de 100 meter vrije slag, het nummer waarop ze de regerend olympisch kampioene is. De 25-jarige zwemster zette in de series met 53,43 seconden de vierde tijd neer.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

'Kromo' gaat woensdagavond in het Estádio Aquático Olimpico proberen zich te kwalificeren voor de grote finale van donderdag.
Heemskerk uitgeschakeld Femke Heemskerk redde het niet. De geplaagde zwemster, die eerder al teleurstelde op de 200 vrij, werd met 54,63 uitgeschakeld. Ze vond haar naam pas terug op de twintigste plaats. De Australische Cate Campbell was in de heats met afstand de snelste.
Ze dook als enige onder de 53 seconden: 52,78. Daarmee bleef ze de Amerikaanse Simone Manuel (53,32) en de Zweedse Sarah Sjöström (53,37) duidelijk voor.
'Rondje verder met een prima race'  Kromowidjojo zwom sneller dan vier jaar geleden in de series bij de Spelen van Londen. Toen klokte ze de vijfde tijd (53,66). "Wat dat betreft heb ik in ieder geval progressie geboekt", concludeerde ze lachend.
De titelverdedigster was naar eigen zeggen zeker niet voluit gegaan. "Ondanks het tijdstip was dit een echte 'ochtendrace', al wist ik wel dat ik in dit veld niet té rustig moest zwemmen. Dan word je er zomaar uitgetikt. Ik ben een rondje verder met een prima race, daar gaat het om. Ik verwacht dat de rest ook niet maximaal heeft gezwommen."
In de halve finales gaat het een stuk sneller, beloofde 'Kromo' zoals altijd vol goede moed. "Het kan allemaal wel wat scherper en harder. Het zal in de volgende race wel wat soepeler gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.