Video

PSV houdt uitverkoop van rode kuipjes: 'Straks bbq'en in de tuin op eigen PSV-stoeltjes'

11 augustus 2016 om 00:40
nl
Ze dragen alle sporen van honderden, zo niet duizenden voetbalwedstrijden, inclusief brandvlekken van sigaretten en vuurwerk. En dat maakt de oude stadionstoeltjes van het PSV-stadion tot gewilde objecten voor fans van de Eindhovense voetbalclub. Woensdag stonden ze in de rij voor de uitverkoop van de laatste oude stoeltjes, die worden vervangen door inklapbare modellen omdat een deel van het stadion staantribunes krijgt
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

"We maken er een onderstel voor en dan zetten we ze in de tuin," zegt een trotse koper van een stapeltje van vier kuipjes. "Straks kunnen we barbecuen op onze eigen PSV-stoeltjes."  
Een andere koper neemt er vier mee voor zijn kleinkinderen. Twee jonge meisjes zochten stoeltjes uit met de cijfers van hun geboortedatum. Ook die stoeltjes krijgen een plek in de achtertuin.
Opbrengst voor Lighttown Madness"Een gewild cijfer is 19 en 13," legt fancoach André Coensen uit. "Samen maakt dat 1913, het jaar waarin PSV is ontstaan." De supportersgroep coordineert de uitverkoop. Vijf euro kost een stoeltje en per persoon mogen er maximaal vier mee naar huis. "De hele opbrengst gaat naar materiaalkosten voor de groep Lighttown Madness. Die zorgt tijdens en vooral voor grote wedstrijden voor extra sfeer, onder andere met grote spandoeken."  
ZIE OOK: Dit is de nieuwe staantribune van het Philips Stadion
PSV verbouwt momenteel op verzoek van de supporters de oosttribune en de vakken T en U om tot een staantribune. Daar zijn geen stoeltjes voor nodig, alleen tijdens wedstrijden in de Champions League of de Europa League moeten de supporters gaan zitten en daarom krijgen die tribunes klapstoeltjes.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.