Late zege hockeysters in Rio, met 1-0 te sterk voor China

11 augustus 2016 om 02:24
nl
De Nederlandse hockeysters zijn bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog altijd zonder averij. Oranje zegevierde woensdagavond ook in de derde groepswedstrijd.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Na twee ruime overwinningen (5-0 tegen Spanje, 4-0 tegen Zuid-Korea) nam de titelhouder tegen China genoegen met 1-0. Kitty van Male maakte in de voorlaatste minuut het dikverdiende doelpunt.
Al zeker van kwartfinalesDe ploeg van bondscoach Alyson Annan was voor het begin van het duel met China al zeker van een plaats in de kwartfinales. De titelverdediger speelt in de poule nog tegen Nieuw-Zeeland (vrijdag) en Duitsland (zaterdag).
In de kruisfinales spelen de nummers 1 tegen de nummers 4 en de nummers 2 tegen 3. Als favoriet in poule A volgt de Nederlandse ploeg de verrassende ontwikkelingen in groep B uiteraard met argusogen. De gerenommeerde hockeylanden Australië en Argentinië staan pas op drie punten uit drie duels en kunnen zomaar als tegenstander van Nederland in de kwartfinales opduiken.
Vooral op een confrontatie met aartsrivaal Argentinië, dat eerder deze zomer Oranje in de finale van de Champions Trophy nog versloeg, zit Annan bij de laatste acht niet direct te wachten. Groot-Brittannië en de Amerikaanse ploeg hebben na drie duels al negen punten.
Felle start tegen ChinaOranje opende tegen China fel, combineerde zuiver en gevarieerd, maar verzuimde snel op voorsprong te komen. Van Male en Kelly Jonker, maandag tegen Zuid-Korea nog goed voor een hattrick, lieten in de beginfase twee flinke kansen liggen.
In het tweede kwart behield Oranje een groot overwicht, maar bleven grote kansen uit. Nadat Van Male opnieuw een grote kans had gemist, kreeg Nederland in de 35e minuut de eerste strafcorner. De Chinese keepster keerde de inzet van Maartje Paumen en stopte tevens de rebound van Naomi van As. Ook nadien leek de ploeg van Annan de Chinese verdedigingsmuur niet te kunnen breken, totdat Van Male van dichtbij alsnog toesloeg: 1-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.