Kromowidjojo moeizaam naar finale 100 vrij: 'Zwom harder dan in series, maar niet sneller'

11 augustus 2016 om 08:12
nl
Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Olympische Spelen de finale bereikt van de 100 meter vrije slag. De ster van het NTC Eindhoven plaatste zich in de nacht van woensdag op donderdag met de zevende tijd. Ze tikte aan na 53,42 seconden.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Kromowidjojo is zich ervan bewust dat dit geen goede tijd is. Maar ze houdt hoop op het veroveren van een medaille. Ze wijst erop dat tijdens de Olympische Spelen 'wel vaker rare dingen gebeuren'. Kromowidjojo is titelverdediger op de 100 vrij. De finale van de 100 meter vrij wordt in de  nacht van donderdag op vrijdag  Nederlandse tijd afgewerkt.
[instagram:body:https://www.Instagram.com/p/BI8LvcnhNaf/?taken-by=ranomikromo] Keerpunt"Ik zwom echt harder dan in de series, maar niet sneller", constateerde Kromowijojo na haar race. "Waar dat aan ligt? Ik denk het keerpunt, maar dat moeten we nog bekijken.'' Haar tijd lijkt weinig hoop te bieden voor de eindstrijd. "Ik ga volle bak en dan zien we wel hoe hard de rest gaat. Ik ga er keihard voor vechten. Kans heb ik sowieso.''
De ster van het NTC Eindhoven was vier jaar geleden de zwemkoningin van Londen 2012. In Engeland veroverde ze goud op de 50 en 100 vrij. Kromowidjojo heeft in Rio geduchte concurrentie van onder anderen de Australische zusjes Cate en Bronte Campbell. Cate is sinds kort met 52,06 de wereldrecordhoudster en plaatste zich in Rio met 52,71 als eerste voor de finale. Kromowidjojo ging dit jaar nog niet sneller dan 53,14.
Canadese verrassingDe andere zeven finalisten zijn naast de twee Campbells de Canadese verrassing Penny Oleksiak, Simone Manuel en Abbey Weitzeil uit Amerika, De Zweedse Sarah Sjöström en de Deense Jeanette Ottesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.