Kind zwalkt over rijbaan op zoek naar Pokémon: politie voorkomt erger

11 augustus 2016 om 12:01 • Aangepast 21 november 2020 om 08:23
nl
Op zoek naar Pokémon heeft een kind zijn leven op het spel gezet. Met de telefoon in handen zwalkte het jongetje woensdag over de rijbaan in de gemeente Aalburg, zo meldt de politie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Wijkagent Bart Kool bedacht zich geen moment en liep op het kind af. De jongen in kwestie gaf aan op de rijbaan te lopen omdat hij de populaire game Pokémon Go aan het spelen was.
LEES OOK: Pokémonjager waarschuwt politie na verdachte situatie op kerkhof
'Waar auto's?'De diender vroeg het kind om van de weg te gaan, maar daarop reageerde het kind nogal verbaasd. “Hoezo, waar auto's?'', luidde zijn reactie.
Politieman Bart legde de Pokémon Go-speler uit dat het 'niet hun hobby' is om een melding te moeten maken van een kind dat is aangereden. Waar in Aalburg dit incident heeft voorgevallen, maakte de politie niet bekend.

'Toename verkeersdoden'Veilig Verkeer Nederland zei eerder rekening te houden met een toename van het aantal verkeersdoden door Pokémon Go. “Als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon te spelen, zonder om zich heen te kijken, kan het niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen.”
"Het zal toch gebeuren dat je door het vangen van een Pokémon aan je einde komt. Dat is wel bizar", aldus Veilig Verkeer Nederland.
Ongekende hypeSinds de app werd gelanceerd, is Pokémon Go wereldwijd een ongekende hype. In het spel, dat je op je smartphone speelt, ga je de straat op om de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon te vangen. Het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!