Klaas Otto nog zeker tot oktober in de cel

11 augustus 2016 om 14:37
nl
Klaas Otto uit Bergen op Zoom, oprichter en voormalig leider van motorclub No Surrender, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer in Breda beslist.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zit Otto nog zeker tot het begin van zijn rechtszaak op 13 oktober in de cel.
Zie ook: Klaas Otto, ex-leider van No Surrender, aangehouden voor 'nieuw strafbaar feit’
Witwassen en afpersingDe Bergenaar zit sinds vorige maand vast voor witwassen, afpersing, mishandeling en brandstichting. Hij zou ook verdacht worden van het beramen van een liquidatie. In mei werd de woning van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom al doorzocht.
Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt naar voren dat Otto de afgelopen jaren 'aanzienlijke bedragen' heeft uitgegeven maar dat er geen legale herkomst van het geld is gevonden. De politie vermoedt daarom dat het om crimineel geld gaat.
In een andere zaak is de voormalig leider van motorclub No Surrender voorgeleid bij de rechtbank in Rotterdam op verdenking van de invoer van een partij cocaïne en vuurwapenbezit. De rechter-commissaris besliste dat Otto in deze zaak ook nog twee weken lang in voorarrest blijft.
MotorbendeNo Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's). Deze motorclubs verbinden politie en justitie aan allerlei criminele activiteiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.