Video

Toch Indië-herdenking in Den Bosch:'Ongepast om mee te stoppen'

11 augustus 2016 om 15:03
nl
Er komt toch een Indië-herdenking in Den Bosch dit jaar. De organisatoren van de herdenking hadden besloten om de slachtoffers van de Japanse bezetting in Indonesië voortaan op 4 mei te herdenken. Maar een nieuwe club wil de traditie van een eigen herdenking bij het Indië monument voortzetten.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Chris Planje is initiatiefnemer van de herdenking. Hij zegt dat het ongepast is om met de herdenking te stoppen. In de Tweede Wereldoorlog en de daarop volgende politionele acties kwamen 37 jongemannen uit Den Bosch om het leven. Hun namen staan op het Indië momument, waarvoor de vader van Onno Hoes het initiatief nam.
Adres onbekendEr is wel een probleem. Chris Planje heeft niet de adressen van alle nabestaanden. Die wilde de mensen die de herdenking eerst organiseerden niet geven uit privacy overwegingen. Planje heeft ondertussen de adressen van elf nabestaanden. De anderen zoekt hij door de namen op te zoeken in het telefoonboek en die op goed geluk te bellen. De herdenking op 27 augustus in Den Bosch gaat sowieso door, zegt Planje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.