Video

Yuri van Gelder verliest kort geding: definitief niet terug naar Rio

12 augustus 2016 om 22:35 • Aangepast 21 november 2020 om 08:22
nl
Yuri van Gelder heeft het kort geding tegen sportfederatie NOC*NSF verloren. Hij gaat ook niet in beroep tegen deze uitspraak. Van Gelder werd deze week door NOC*NSF naar huis gestuurd omdat hij zich zou hebben misdragen tijdens de Olympische Spelen. De rechter in Arnhem bepaalde vrijdag dat het besluit niet hoeft te worden teruggedraaid.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De uitspraak betekent dat Van Gelder definitief niet mag deelnemen aan de ringenfinale tijdens de Olympische Spelen in Rio. Hij had gehoopt dat hij na een gewonnen kort geding via sportarbitrage alsnog tot de finale zou worden toegelaten.

Later deze week komt de rechtbank met een uitgebreide verklaring waarom Yuri precies niet terug mag naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De rechter deed een zogenoemd kop-staartvonnis, dat wil zeggen dat gezien de tijdsdruk alleen een eindoordeel is gegeven.

Van Gelder eiste in het kort geding van NOC*NSF deelname aan de olympische finale ringen, komende maandag in Rio de Janeiro. Ook wilde hij dan een eersteklas- of businessclassvliegticket terug naar Rio, want het was volgens hem de schuld van de sportkoepel dat hij mentaal en fysiek heeft geleden.

Reactie NOC*NSF op uitspraakNOC*NSF meldt in reactie op de uitspraak dat ze de affaire met Van Gelder nu achter hen willen. laten. "Deze uitspraak betekent dat we dit nu voor de rest van de Olympische Spelen achter ons kunnen laten. Het is jammer dat het tot een rechtszaak heeft moeten komen", aldus de sportkoepel.
ZIE OOK: Yuri tegen verslaggever: 'Jij bent ook Brabander, dan proost je met een biertje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.