Vandaag in Rio: judoka Meyer, boogschutter Van den Berg en atlete Broersen

12 augustus 2016 om 08:00
nl
De kwestie Yuri van Gelder nadert vrijdag een apotheose. Niet in een turnzaal in Rio, maar in de rechtbank in Arnhem. Welke Brabantse sporters in Rio wel in actie komen, zie je hieronder.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Welke Brabantse sporters komen vandaag in actie?
Handboogschieten: Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther neemt het in de achtste finale op tegen de Chileen Ricardo Soto. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Mocht hij winnen, dan schiet hij ’s avonds om de prijzen.
Judo: Roy Meyer uit Breda betreedt de Olympische tatami in de zwaargewicht klasse (+100kg). Dat hij vanaf 15.00 uur. Later op de avond volgen de achtste finale, kwart finale, halve finale. De finale is om 22.00 uur Nederlandse tijd.
Atletiek: Drie Brabantse atleten komen vrijdag in actie op het onderdeel atletiek. Kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda en meerkampsters Nadine Broersen uit Dongen en Anouk Vetter van Sprint Breda. Zij gaan vanaf 14.30 uur van start.
Hockey: De Nederlandse hockeysters zijn niet alleen ongeslagen, ze hebben ook nog geen enkel tegendoelpunt gehad. Of ze dat ook lukt tegen Nieuw-Zeeland zien we vanaf 16.00 uur.
De Oranje-selectie telt vijf Brabantse speelsters: Margot van Geffen, Marloes Keetels, Maartje Paumen en Lidewij Welten van HC Den Bosch en Carlien Dirkse van den Heuvel uit Den Bosch.
Hockey: Ook de Nederlandse hockeymannen komen vrijdag in actie. Zij spelen om 18.30 uur tegen Duitsland. Nederland won drie wedstrijden en speelde er een gelijk. De wedstrijd tegen Duitsland is belangrijk, want bij winst is Nederland groepswinnaar en ontloopt het Australië in de volgende ronde.
Voor Oranje speelt onder meer Sander de Wijn (Cuijk), Sander Baart, Robert van der Horst, Mink van der Weerden, Bob de Voogd (allen Oranje-Rood), Glenn Schuurman (Boxtel) en Rogier Hofman (Vught).
Zeilen: Annemieke Bekkering uit Veghel maakt haar debuut op de Olympische Spelen. De zeilster die uitkomt op het onderdeel 49er FX begint om 18.00 uut met haar race.
Wil je weten welke Brabanders nog meer in actie komen in Rio? Check hier alle namen!http://www.omroepbrabant.nl/brabantinrioLees alles over de prestaties van onze sporters op de Spelen op omroepbrabant.nl/olympischespelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.