'Het was een ravage en veel bloed', Bredanaar is op plek van aanslag in Thailand

12 augustus 2016 om 02:28 • Aangepast 21 november 2020 om 08:22
nl
Bredanaar Edwin Wiek was donderdag getuige van de twee bomaanslagen in de Thaise badplaats Hua Hin. "Het was een ravage en er lag veel bloed", zegt hij tegen RTL Nieuws. Zelf raakte hij niet gewond. Bij de aanslag raakte een Nederlandse toerist gewond.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Edwin hoorde even na tien uur twee harde knallen en besloot om te gaan kijken bij de plek van de aanslag. "Ik was geschokt", vertelt hij tegen RTL Nieuws. "Ik zag ook schoenen, kledingstukken en brillen op de grond liggen."
Hij filmde vervolgens op die plek hoe er onderzoek werd gedaan en wat er allemaal op de grond ligt. Zo vond hij onder meer uit elkaar gespatte telefoons. Ook fotografeerde hij een van de bloempotten waar een bom in zat toen deze afging.

Nederlandse gewondBij de aanslag kwam iemand om het leven en raakten meer dan twintig mensen gewond, onder wie een Nederlandse. Tegen RTL zegt Edwin dat hij haar heeft zien liggen, maar haar niet heeft gesproken.
Wiek is al een tijd in Thailand. Hij is daar vanwege zijn werk als dierenbeschermer en hij richtte er een dierenziekenhuis op. Eerder redde hij veertien orang-oetans die illegaal werden vastgehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!