Geen medaille Ranomi Kromowidjojo op 100 vrij ondanks 'snelste race in jaren'

12 augustus 2016 om 07:55
Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Olympische Spelen naast de medailles gegrepen op de 100 meter vrije slag. De ster van het NTC Eindhoven eindigde in de nacht van donderdag op vrijdag als vijfde. De titelverdediger tikte aan na 53 seconden en acht honderdsten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Het goud op de 100 meter ging naar de Amerikaanse Simone Manuel en de Canadese Penny Oleksiak. Zij finishten allebei na 52 seconden en 70 honderdsten. Het brons was voor de Zweedse Sarah Sjöström. Zij bleef Kromowidjojo negen honderdsten voor.
'Kan wel mee leven'"Dit was by far mijn snelste race in jaren", stelde Kromowijojo na de finale vast. "Ik heb alles gegeven. Ik zwem nagenoeg dezelfde tijd als vier jaar geleden. Alleen word ik hier nu vijfde mee, net niet genoeg voor brons. Maar op zich kan ik hier wel mee leven."
Vorig weekend greep Kromowidjojo met de Nederlandse estafetteploeg ook al naast de medailles tijdens de finale van de 4x100 meter vrije slag. Met Inge Dekker, Femke Heemskerk en debutante Marrit Steenbergen werd ze vierde.