'Hij wilde er niet het maximale uit halen', Yuri van Gelder weggestuurd op verzoek eigen trainer

12 augustus 2016 om 08:08
nl
Turner Yuri van Gelder is op nadrukkelijk verzoek van zijn eigen trainer Bram van Bokhoven uit het olympisch dorp gezet en naar huis gestuurd. De Waalwijkse ringenspecialist heeft het volgens Van Bokhoven in de nacht van zondag op maandag 'te bont gemaakt' en 'fouten gemaakt die hij niet had moeten maken'.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het is een optelsom geweest, legt Van Bokhoven uit in de Telegraaf. Hij wijst op het ongeoorloofd stappen, het drinken van alcohol, het laat thuis komen en het missen van een training. En dat allemaal, terwijl de 'Lord of the Rings' een olympische finale voor de boeg had. Dat laatste woog voor Van Bokhoven zwaar mee. Dit betekende volgens hem dat Van Gelder 'er niet het maximale uit ging halen'.
DrugstestVolgens de krant heeft NOC*NSF overwogen de turner een drugstest te laten doen, maar zou de sportkoepel daarvan hebben afgezien omdat betrapt worden op het gebruik van drugs in Brazilië tot een strafblad leidt.
Op de dag voor de kwalificatieronde was Van Gelder ook al een paar uur verdwenen. Toen bleek hij naar het vliegveld te zijn gegaan om daar zijn vriendin op te halen.
'Raar als rechter besluit teniet doet'Het interview met Van Bokhoven verschijnt op de dag dat Van Gelder via een kort geding alsnog deelname aan de olympische ringenfinale wil bewerkstelligen.
RTL Nieuws, dat de eis van van de sporter vrijdag heeft ingezien, meldt dat Yuri van Gelder in de dagvaarding stelt dat hij en zijn advocaat niet hebben gehoord waarom hij precies is weggestuurd.
Van Gelder eist deelname aan de toestelfinale. Ook wil hij met businessclass terugvliegen naar Rio en wil hij een dwangsom van anderhalf ton voor NOC*NSF, mocht de sportkoepel niet aan zijn terugkeer willen meewerken
Van Bokhoven zegt een gemengd gevoel te hebben over het kort geding. Het zou in zijn beleving heel raar zijn wanneer het besluit van de sportkoepel door een rechter teniet zou worden gedaan. Dat zou volgens hem betekenen dat de hele Nederlandse sportwereld voortaan afhankelijk is van de uitspraak van een rechter. s

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.