Video

Ontspannen Yuri van Gelder aangekomen bij rechtbank: 'Ik ben benieuwd'

12 augustus 2016 om 12:35 • Aangepast 21 november 2020 om 08:22
nl
Yuri van Gelder is vrijdag iets voor elf uur aangekomen bij de rechtbank in Arnhem. Voor vertek zei hij 'benieuwd' te zijn naar de uitkomsten. In een kort geding tegen NOC*NSF hoopt hij zijn plek terug te krijgen in de finale nadat hij afgelopen maandag werd weggestuurd bij de Olympische Spelen in Rio.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Volgens verslaggever Noël van Hooft oogde de topsporter rustig en ontspannen. "Hij liep relaxed met een energiedrankje in zijn handen. Hij heeft natuurlijk ook niets meer te verliezen. Hij kan alleen een ticket naar de finale winnen, thuis is hij al."
Ook Yuri's vader was rustig, in aanloop naar het kort geding tegen NOC*NSF. Hij zei dat iedereen zich aan de regels moet houden. "Plichten zijn plichten."

De 33-jarige Waalwijker werd maandag vanaf de Olympische Spelen in Rio de Janeiro naar huis gestuurd omdat hij zich zou hebben misdragen. Hij zou het Olympisch dorp 's avonds hebben verlaten om te gaan stappen en pas 's ochtends vroeg beschonken terug zijn gekomen.
Kort gedingVan Gelder kwam vrijdag iets voor elf uur onder veel belangstelling van camera's en publiek aan bij de rechtbank in Arnhem. De sporter eist in een kort geding deelname aan de toestelfinale. Ook wil hij een ticket terug naar Rio in de business class. Als dat niet gebeurt, wil Van Gelder een dwangsom van 150.000 euro.
OnzekerAls de rechter vrijdag NOC*NSF in het gelijk stelt, dan is het over en uit voor Van Gelder. Als de rechter zich in het voordeel van de Waalwijker uitspreekt, dan is het nog steeds niet zeker dat hij deelneemt aan de toestelfinale komende maandag.  
ZIE OOK: Yuri van Gelder: de turbulente carrière van een Brabantse topsporter

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.