54 miljoen kilo nieuw asfalt: de A50 (Oss-Veghel) kan maandag weer open.

12 augustus 2016 om 18:35
nl
De wegwerkzaamheden op de snelweg A50 tussen Oss en Veghel liggen op schema. Komende maandagmorgen om zes uur is de weg weer in beide richtingen open.
Profielfoto van Waalen Jan
Geschreven door
Waalen Jan

De afgelopen twee weken is het wegdek over 29 kilometer vervangen.
Snel versletenHet asfalt op de relatief nieuwe snelweg was versleten. Elf jaar geleden werd de weg aangelegd. Toen is voor een poreuze vorm van ZOAB gekozen, omdat dat minder geluidsoverlast geeft voor omwonenden. Nadeel is dat die zachtere vorm van asfalt al na ruim tien jaar moet worden vervangen.
Het oude asfalt is eerst weggehaald en naar de asfaltfabriek in Den Bosch gebracht. Daar is het hergebruikt en zo komt het terug in het nieuwe wegdek dat nu wordt aangelegd. Zo'n 5000 volle vrachtwagens hebben 54 miljoen kilo asfalt aangevoerd.
Kort en heftigVoor de wegwerkzaamheden werd de weg helemaal afgesloten, de eerste week in de richting Oss, de tweede week in de richting Veghel. "Alternatief was geweest om de weg een aantal nachten en acht tot tien weekenden helemaal af te sluiten. We kiezen dan liever voor een relatief korte, maar iets heftigere overlast", zegt Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat.
Vanwege de vakantieperiode zijn grote verkeersproblemen door de afsluiting uitgebleven. Mensen moesten wel omrijden en hadden zo'n twintig minuten extra reistijd. Maandagmorgen om zes uur is het werk klaar en kan de weg weer open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.