Eefje Muskens en Selena Piek zeker van kwartfinale in Rio

12 augustus 2016 om 18:16
nl
De badmintonsters Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek hebben vrijdag ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen op de Olympische Spelen in Rio. Het koppel, elfde op de wereldranglijst van het dubbelspel, versloeg Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa uit India in drie games en is zo al zeker van een plek in de kwartfinale.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Muskens (27) en Piek (24) vochten een verbeten duel uit met de Indiase tegenstanders. Ze wonnen de eerste game met 21-16, maar verloren de tweede met 21-16. Gutta en Ponnappa hadden in de derde game nog even de overhand, maar het Nederlandse duo kende een sterke finish en pakte de beslissende game met 21-17.
ZIE OOK: Badmintonster Eefje Muskens uit Goirle start met winst in Rio
De winnaars van het zilver op de EK spelen zaterdag nog tegen Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi, de Japanse nummers één van de wereldranglijst. Die wedstrijd gaat om de groepswinst, want ook het Japanse koppel won zijn eerste twee groepswedstrijden en heeft zich daardoor al bij de laatste acht geschaard.
'Onwijs blij'"We zijn ‘gewoon’ door, de kwartfinale is bereikt! Ik ben onwijs, onwijs, onwijs blij!", reageerde een opgetogen Muskens. "Die tweede game, zo’n last van de wind. Dat was even stressen, maar in de derde game hielden we het hoofd koel en bleven rustig. Veel gecommuniceerd met elkaar en toen hebben we het verschil kunnen maken."
"Het dringt eigenlijk nog niet echt tot me door", zei Piek. "Van tevoren heb ik ervan gedroomd om de laatste acht te bereiken op de Olympische Spelen en dat is gewoon gelukt! De wedstrijd zelf was gewoon heel moeilijk. Goed begonnen en een lastige tweede game, maar we gingen voor de winst. Ik ben echt dik tevreden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.