Hockeysters op de Olympische Spelen gelijk tegen Nieuw-Zeeland

12 augustus 2016 om 19:58
De Nederlandse hockeysters hebben vrijdag op de Olympische Spelen gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland. In het team zitten vijf Brabantse speelsters. Het vierde groepsduel van Oranje eindigde in 1-1 na een late tegentreffer. Het is de eerste tegentreffer die de Nederlandse de ploeg moet incasseren op het olympische hockeytoernooi.
Profielfoto van de Jong Femke
de Jong Femke

De Brabantse Maartje Paumen bracht Oranje nog op voorsprong na een strafcorner. In de tweede helft kreeg Nieuw-Zeeland grote kansen en stond Nederland onder druk. Nieuw-Zeeland scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd de gelijkmaker.
Oranje toch de besteNederland was al zeker van een plek in de kwartfinale en stevent ondanks het gelijkspel af op winst in poule A.