Pieter van den Hoogenband wil falende zwemmers helpen: 'Dit doet mij pijn'

12 augustus 2016 om 22:57
nl
Oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband wil graag een rol in de Nederlandse zwembond, als hij daarmee kan zorgen voor betere resultaten van de zwemmers. Die presteren deze Olympische Spelen in Rio dramatisch. "Dat doet mij pijn als liefhebber."
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Van den Hoogenband, die zelf ooit drie olympische gouden medailles won, ziet voor zichzelf wel een rol weggelegd binnen de zwembond. Maar dan moeten er ook anderen opstaan, zei hij tegen Omroep Brabant.
Optelsom van verkeerde keuzes"Ik kan het niet alleen. Als er een aantal mensen opstaan die ook de passie voor het zwemmen delen, die denken: we gaan die zwemmers helpen, dan doe ik mee."
Wat er deze Olympische Spelen precies fout gaat, weet de Eindhovenaar niet. Daarvoor staat hij er naar eigen zeggen te ver vanaf. "Maar als het de zwemmers niet lukt om hun persoonlijke records te halen, dan zijn er verkeerde keuzes gemaakt. Maar dat moeten we na de Spelen evalueren."
Toch nog goudOndanks de slechte resultaten voorziet Van den Hoogenband nog een gouden medaille voor een Nederlandse zwemster. Ranomi Kromowidjojo wint volgens hem op haar laatste dag. "Ranomi ruikt bloed. En ze is van ongekende klasse. Dus ze gaat gewoon goud halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.