Video

Winnen winnen winnen! En dan je knuffelbeest aan het goede doel geven

13 augustus 2016 om 19:39
nl
Op Park Hilaria in Eindhoven zijn al zo’n 500 knuffels ingezameld voor stichting Opkikker. Mensen winnen een knuffel, maar geven hem dan af bij de Opkikker-Kraam. Zo komen de pluchebeesten dan weer bij de zieke kinderen terecht.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Je verwacht het niet, maar er zijn heel wat mensen en kinderen die hun net gewonnen knuffel afgeven. "De meesten moeten er eerst even over nadenken. Maar als ze dan horen waar het voor is, dan geven ze hem af. Of als ze er meerdere hebben gewonnen, houden ze er soms één en geven ze de rest af", vertelt Cynthia Aguado.
Grote knuffelsHet zijn niet alleen de kleine altijd-prijs-knuffels dier worden afgegeven. Er zitten ook een hele grote knuffels tussen. Aguado: "Die zijn natuurlijk het moeilijkst af te staan. Als je die hebt gewonnen, heb je er echt wel veel moeite voor gedaan. Dat is wel supertof als je die dan afgeeft.
Aguado werkt voor een reclamebureau dat wel eens iets goed wilde doen. Ze verzonnen de actie en zochten de stichting er bij. “Het is zeer succesvol. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien wel op meerdere kermissen zelfs.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.