80-jarige vrouw uit trein gezet omdat ze verkeerd had ingecheckt

13 augustus 2016 om 18:38 • Aangepast 21 november 2020 om 08:21
nl
Een 80-jarige vrouw is vrijdagavond uit de trein van Eindhoven naar Harderwijk gezet, omdat ze niet goed had ingecheckt. De NS conducteur zette haar in Den Dolder uit de trein op een perron zonder voorzieningen.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

De 80-jarige was in Eindhoven op de trein gestapt, op weg naar huis. Ze had een dagkaart gekocht. Haar zoon vertelde aan RTV Utrecht dat ze dacht dat ze bij het inchecken dat een piep hoorde.
Vlak voor Den Dolder werd haar kaart gecontroleerd door een conducteur. Die constateerde dat ze niet goed had ingecheckt en ze moest meteen de trein verlaten. De conducteur had de vrouw gezegd dat ze blij moest zijn dat ze geen boete kreeg. Stomverbaasd heeft de bejaarde vrouw in Den Dolder weer ingecheckt en daarna de volgende trein genomen.

De zoon van de vrouw zette het verhaal op Twitter in de hoop excuses te krijgen van de NS. Maar de NS zegt dat het beleid is om reizigers die fout inchecken de trein uit te zetten, ook als ze hoogbejaard zijn. Op Twitter zeggen veel mensen verbolgen te zijn over dit beleid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.