Badmintonster Muskens in laatste groepsduel onderuit

13 augustus 2016 om 19:08
nl
De Goirlese badmintonster Eefje Muskens heeft met haar dubbelpartner Selena Piek de laatste poulewedstrijd op de Olympische Spelen verloren. De Japanse dames Matsutomo en Takahashi waren veel te sterk.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

De Japansen dicteerden van het begin af aan. Ze bouwden vlot een ruime voorsprong op en lieten Muskens en Piek geen kans. Matsutomo en Takahashi pakten de eerste game met 21-9. De twee was met 21-11 ook voor het Japanse koppel.
Zonder gevolgenMuskens en Piek waren al zeker van de kwartfinale. Ze wonnen hun eerste twee poulewedstrijden en dat was voldoende voor de volgende ronde. De wedstrijd tegen het Japanse koppel, dat nummer één van de wereld is, was om de eer. Toch gingen de Nederlandse dames voor de winst. ''Je wilt natuurlijk ook die laatste wedstrijd in de poule winnen'', zei Eefje Muskens na afloop. ''Maar dat zat er vandaag niet in voor ons. Ze waren zo goed.''
LotingDe volgende tegenstander van Muskens en Piek wordt zondag bekend. Dan is de loting. Maandag speelt het Nederlandse koppel de kwartfinale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.