Oranje hockeysters winnen laatste groepswedstrijd

13 augustus 2016 om 20:58
De Nederlandse hockeydames hebben zich goed hersteld van het gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland van vrijdag. De ploeg, met vijf Brabantse speelsters, won zaterdag met 2-0 van Duitsland.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

Oranje was al verzekerd van de kwartfinale. In de wedstrijd tegen de Duitse dames was vooral 'het gevoel' belangrijk. Vrijdag speelde Nederland verrassend gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Dat leek een mentale tik voor de speelsters. Ze wilden tegen Duitsland revanche nemen.
Lang spannendEn dat kwam er. Nederland kwam binnen een paar minuten op een 1-0 voorsprong. Duitsland was een paar keer gevaarlijk en dus bleef het spannend. Aan het eind van het derde kwart viel een tweede Nederlandse goal. Dat was ook de eindstand van dit laatste groepsduel.
Nu Argentinië?Maandag speelt Oranje de kwartfinale. De dames moeten nog even wachten wie de tegenstander daar in is. Voorlopig ziet het er naar uit dat Argentinië tegen Nederland speelt.