Heel Holland Bakt heeft eindelijk weer Brabantse deelnemers: Manuela en Francis gaan voor finale

14 augustus 2016 om 02:52 • Aangepast 21 november 2020 om 08:20
nl
De echt bakliefhebbers kunnen natuurlijk niet wachten tot het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt weer begint. En voor de Brabantse fans is het dit seizoen extra leuk, want we hebben weer deelnemers uit onze provincie: Manuela van der Heijden uit Roosendaal en Francis Kuijk uit Kaatsheuvel willen het gaan schoppen tot aan de finale
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Manuela is vitaliteitscoach en probeert mensen naar een gezonde leefstijl te brengen. “Ik doe dat met het trainen van mensen, maar ook door recepten met gezonde dingen te maken”, vertelt ze in het voorstelfilmpje van Heel Holland Bakt. "Maar in de tent moet het vooral lekker zijn!", verwijst ze naar de baktent van het programma.
Als Francis een dag vrij is staat ze graag in de keuken. "Ik ben echt in mijn element als ik de ruimte heb in de keuken. Dat is voor mij een perfecte dag", vertelt ze in haar filmpje. Francis is opgegroeid in Australië, maar kwam ruim 25 jaar geleden terug naar Nederland.
'Kan ik beter'Manuela doet mee omdat ze eigenlijk wil testen hoe goed ze is. “Bij vorige afleveringen dacht ik ‘dat kan ik beter’”, dus besloot ze zich op te geven. Francis doet mee, omdat ze vooral veel wil leren. "En ik wil naar de finale. En natuurlijk ook winnen", lacht ze.
“Ik ben niet heel netjes”, biecht Manuela vast op. “Ik ga meer voor het rustieke uiterlijk. Dat precieze werk is niet aan mij besteed”, vertelt ze. Ze weet van zichzelf dat ze best snel al tevreden is met het uiterlijk. “Als de smaak maar goed is!”, lacht ze.

Francis is juist heel erg perfectionistisch. "Dat kan mijn valkuil zijn. Ik heb de neiging om te veel elementen te willen doen. Ik moet het eenvoudiger houden", legt ze uit.
Start op 4 septemberHet nieuwe seizoen begint op zondag 4 september. Dit jaar zonder presentatrice Martine Bijl, die herstelt van een hersenbloeding. André van Duin neemt haar plek over. Robért van Bekhoven, Meester Patissier uit Oisterwijk en Janny van der Heijden zijn wel als vanouds als jury aanwezig.

In 2013 deden er voor het laatste Brabanders mee aan het populaire tv-programma. In dat seizoen was Evert Steenis uit Hooge Zwaluwe nog verliezend finalist en deed ook de Osse thuisbakker Matthieu van Lent mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.