Van Iersel en Meppelink stranden op Copacabana

14 augustus 2016 om 08:43
nl
De beachvolleybalsters Marleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink hebben zaterdag in Rio de Janeiro het eindstation bereikt van het olympisch toernooi. In de achtste finales moest het Nederlandse koppel zich in drie sets gewonnen geven tegen het Zwitserse duo Nadine Zumkehr/Joana Heidrich: 2-1 (19-21 21-13 15-10).
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Van Iersel en Meppelink kwamen op een koele Braziliaanse avond op de Copacabana pas halverwege de eerste set een beetje los. Via 8-10 kantelde het duel naar 16-13, vooral dankzij een aantal goede verdedigende acties. Het Zwitserse duo vocht knap terug, maar moest toch de eerste set afstaan.
Ook in de tweede set kwamen Van Iersel en Meppelink snel op achterstand. Via 3-7 werd het 8-7, maar daarna liepen de Zwitserse vrouwen opnieuw uit. Het Nederlandse duo kwam zowel aanvallend als verdedigend tekort.
WisselvalligIn de derde set bleef het spel van Van Iersel en Meppelink te wisselvallig om de winst te kunnen pakken, ook al doordat Meppelink last ondervond van een lichte knieblessure. Tenminste zo leek het, maar na afloop gaf ze toe dat haar medische pauze van vijf minuten, bij een stand van 6-12, een laatste poging was om zichzelf te hervinden.
Meppelink en Van Iersel, de Europese kampioenen van 2014, hadden de vijfde plaats in Rio als doelstelling en droomden van een medaille. ,,Hier hebben we zo lang naar toegewerkt'', sprak Van Iersel bedrukt. ,,Er zat meer in, maar dat is er helaas niet uitgekomen. Dit moeten we even laten bezinken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.