Dit piepkleine eilandje in de Grote Oceaan heeft een Brabantse bondscoach

14 augustus 2016 om 20:23
nl
Ergens in de Grote Oceaan ten oosten van de Salomonseilanden ligt het piepkleine eilandje Tuvalu. Dat eilandje heeft zowaar een nationaal voetbalelftal en om dat team naar een hoger niveau te tillen, komt er hulp vanuit Eindhoven in de vorm van Frank Bakermans. "Geweldig leuk om dit mee te mogen maken."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Frank Bakermans is normaal gesproken technisch coördinator bij amateurvoetbalclub Brabantia, maar de komende drie weken is hij bondscoach van Tuvalu. Niemand minder dan Foppe de Haan ging hem voor. "Die heeft hier goed werk geleverd", vindt Bakermans. Maar er moet nog veel gebeuren, want nu is het elftal van Tuvalu volgens de Eindhovenaar op het niveau van de 2e à 1e klasse.
LEES OOK: Voetbalvrienden uit Tuvalu op de ski'sTe heetHet wordt dus hard werken voor Bakermans, hoewel er ook best tijd is voor een beetje vakantie. "Je kunt hier toch alleen maar 's ochtends en 's avonds trainen. Overdag is het te heet."
Het voetbalveld waar het elftal het mee moet doen, is vanwege de hitte van twijfelachtige kwaliteit. "Je kunt het nauwelijks een veld noemen. Daarom wijken we uit naar de landingsbaan." Een beetje creativiteit is dus wel een vereiste als je bondscoach wilt zijn van Tuvalu. Maar is dat dan niet gevaarlijk met vliegtuigen die willen landen? "Vliegtuigen komen hier alleen maar op dinsdag en donderdag", aldus Bakermans.
Brabantia kreeg in 2012 al twee spelers van Tuvalu op bezoek. Bakermans probeerde de jongens toen als trainer vooruit te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.