Willem II onderuit tegen Heracles Almelo, Lamprou ziet twee strafschoppen mislukken

14 augustus 2016 om 16:45 • Aangepast 21 november 2020 om 08:20
nl
Willem II heeft zondagmiddag met 3-1 van Heracles Almelo verloren. In Almelo werd Paul Gladon van Heracles de man van de wedstrijd, door twee keer te scoren maar ook twee strafschoppen te missen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Heracles nam in de 26e minuut de leiding uit een vrije trap van Iliass Bel Hassani. De treffer werd door de gasten fel betwist, omdat zij van mening waren dat doelman Kostas Lamprou zijn schot voor de lijn had gekeerd.
Uit de herhaling bleek echter dat de bal zeker een halve meter over de lijn was. Voor de Griek was de tegentreffer extra vervelend. Lamprou ging een week eerder tegen Vitesse ook al opzichtig in de fout.
Goede reddingen LamprouLamprou onderscheidde zich daarna wel met enkele goede reddingen, maar was na krap een uur kansloos op een schot van Gladon: 2-0. De spits was vlak daarna ook goed voor de 3-0, door een voorzet van Robin Gosens bij de eerste paal binnen te tikken. Erik Falkenburg redde de Tilburgse eer in de slotfase met een fraaie boogbal.
Gladon kreeg vervolgens nog twee uitgelezen kansen om een hattrick te maken. Hij mocht binnen enkele minuten twee keer uithalen vanaf elf meter, maar stuitte eerste op Lamprou en raakte daarna de lat.
Willem II voorlaatsteHeracles komt door de zege op vier punten uit twee duels. Willem II staat voorlaatste na twee nederlagen op rij.

 

Reactie Erwin van de Looi: "Vond het nergens op slaan"Trainer Erwin van de Looi was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg: Hij had het over 'opgeefgedrag' van zijn ploeg. "We verdedigen kinderlijk en ik mis een bepaalde onverzettelijkheid. Vorige week al en vandaag ook. Dan wordt het zomaar 3-0 dus. En dan de manier waarop we die strafschoppen weggeven. Tekenend, dat vind ik echt helemaal nergens op slaan."
De trainer sprak na afloop wel het vertrouwen in zijn doelman Kostas Lamprou uit, die vorige week al blunderde en bij de eerste treffer van Heracles Almelo wederom niet vrijuit ging. "Hij is onze beste keeper. Daarachter hebben we twee jonge keepers, het gat naar hem is nog te groot."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.