PSV wint moeizaam van AZ: Moreno maakt enige treffer van de wedstrijd

14 augustus 2016 om 20:35 • Aangepast 21 november 2020 om 08:20
PSV heeft zondag in eigen stadion met minimaal verschil gewonnen van AZ. De landskampioen pakte drie punten door een doelpunt van Héctor Moreno kort na rust: 1-0.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

PSV kwam zondagmiddag traag uit de startblokken. AZ-spits Fred Friday toonde zich gemotiveerd om zijn basisdebuut tot een succes te maken.
ZIE OOK: PSV-coach Phillip Cocu ontdekt stijgende lijn tijdens moeizame wedstrijd tegen AZ
De ploeg van John van den Brom kreeg echter ook al snel een tegenvaller te verwerken. Na een botsing met Santiago Arias moest Markus Henriksen van het veld moest worden gedragen. Joris van Overeem werd het veld ingestuurd als zijn vervanger.
Lang afwachten op eerste kans PSVHet duurde tot halverwege de eerste helft tot de landskampioen gevaarlijk werd voor het doel van de bezoekers. De grootste kans was voor PSV-aanvoerder Luuk de Jong die met het hoofd kon scoren maar zijn poging werd knap gered door de Uruguayaanse AZ-doelman Sergio Rochet.
Jetro Willems bood AZ nog een goede kans voor rust. De linksback werd eenvoudig voorbij gespeeld door Alireza Jahanbakhsh, maar de vleugelaanvaller zag zijn schot daarna hard over vliegen.

Willems weet te scoren PSV-trainer Phillip Cocu greep net als vorige week bij FC Utrecht (1-2) in tijdens de rust. Hij liet de wisselvallige Gastón Pereiro achter in de kleedkamer en waagde een poging met Luciano Narsingh als rechtsbuiten. Een combinatie tussen twee verdedigers bracht vroeg in de tweede helft opluchting bij het thuispubliek. Héctor Moreno kopte tegen zijn oude club een voorzet van Willems raak.
Van den Brom weigerde op te geven en probeerde PSV met Wout Weghorst als tweede spits alsnog uit balans te brengen maar dat lukte niet. De Jong en Narsingh kregen grote kansen om het duel op slot te gooien maar zij misten.
Maximaaal resultaat uit twee wedstrijdenPSV profiteert door de zege van het puntenverlies Ajax zaterdag tegen Roda JC (2-2). Uit de twee eerste speelronden haalden verder alleen Feyenoord, Excelsior en ADO Den Haag het maximale resultaat.