Volleybalsters in vijfsetter langs Servië

14 augustus 2016 om 18:33
nl
De Nederlandse volleybalsters hebben zondag op de Olympische Spelen in hun laatste groepsduel Servië met 3-2 (25-22 25-20 22-25 18-25 15-8) verslagen. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti was al zeker van een plaats in de kwartfinale.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Door de zege op Servië eindigt Nederland als tweede in de poule. In de kwartfinale moet Oranje het opnemen tegen Zuid-Korea. Dat is geen topland, zoals Brazilië. "Maar ze hebben waarschijnlijk de beste volleybalsters van de wereld in hun ploeg", meent de Nederlandse bondscoach Giovanni Guidetti.    Maret Balkestein-Grothues nog steeds geblesseerdNederland begon voortvarend tegen Servië, dat blijkbaar het belang van het duel niet hoog inschatte en met een aantal bankspeelsters begon. Oranje pakte de eerste twee sets, al haalde de ploeg zeker niet het niveau van eerdere confrontaties met onder meer China en de Verenigde Staten.
Guidetti liet Quinta Steenbergen in de tweede set heel kort haar eerste speelminuten maken, de middenblokkeerster is hersteld van een knieblessure. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues uit Eindhoven bleef met een kuitblessure aan de kant, maar kan in principe ook weer spelen.
Moeizame start NederlandIn de derde set verloor Oranje langzaam de controle. Servië liep naar een 18-9 voorsprong, zag Nederland tot op één punt (22-21) komen maar pakte de set. Ook het vierde bedrijf ging naar de Servische vrouwen. Topschutter Judith Pietersen (vanaf de bank goed voor 20 punten) en Lonneke Sloëtjes sleepten Nederland door de vijfde set.  
De inmiddels vertrouwde basis bestond uit Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Slöetjes (diagonaal), Celeste Plak en Anne Buijs (passer-lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën uit Budel (midden) en Debby Pilon-Stam (libero).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.