Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders foutloos in Rio - Omroep Brabant

Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders foutloos in Rio

14 augustus 2016 om 21:01
nl
Wisselende resultaten voor de Nederlandse springruiters bij de kwalificatie voor het individuele toernooi. Maikel van der Vleuten (Verdi) uit Someren en Harrie Smolders (Emerald) uit Lage Mierde bleven foutloos. Jeroen Dubbeldam maakte met Zenith één foutje. Springruiter Jur Vrieling is na zijn eerste optreden in Rio de Janeiro al uitgeschakeld voor de individuele titelstrijd.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Met zijn paard Zirocco Blue had hij twee weigeringen en dat betekent dat hij zijn rit reglementair moest beëindigen. In de landenwedstrijd, die dinsdag begint, kan Vrieling nog wel in actie komen.    
'Goede atmosfeer'Van der Vleuten was heel tevreden na de eerste dag. "Ik vind het een mooie wedstrijd. Het is goed georganiseerd hier. De bodems zijn goed. En de sfeer is ook goed, er is veel publiek.
Er zijn wel minder fans dan vier jaar geleden in Londen. "Maar dat is logisch, maar ik denk dat er thuis ook veel mensen meekijken."
Dinsdag de eerste omloop van de landenwedstrijd. "We hopen dat er dam drie een foutloze ronde kunnen afleggen, je mag een resultaat wegstrepen, en dan hopen we het woensdag af te maken", aldus een zelfverzekerde Van Vleuten.
'Ging mis op de sloot'Dubbeldam lang niet wakker van het feit dat hij een foutje maakte. "Het ging mis op de sloot, iets wat Zenith normaal nooit overkomt", zei de regerend Europees- en wereldkampioen. "De fout komt op mijn conto. Ik was bij deze hindernis misschien net iets te ontspannen. Verder is de vorm goed. Ik ben tevreden."
De drie overgebleven ruiters liggen op koers voor het bereiken van de individuele finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.