Sjef van den Berg baalt dat ie niet de beste Nederlander ooit is - Omroep Brabant

Sjef van den Berg baalt dat ie niet de beste Nederlander ooit is

14 augustus 2016 om 21:46
nl
Bijna. Bijna stond Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther vrijdag in de finale van het handboogschieten. Maar het lukte nét niet. En twee dagen later baalt ie daar nog steeds van.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

“Vooraf was ik wel tevreden geweest met de vierde plek, maar als je er zo dichtbij zit is het wel even balen”, zegt hij tegen onze verslaggever.
Niet de beste Nederlander ooitMet plek vier deed ‘Sjefke’ het net zo goed als Ossenaar Rick van der Ven vier jaar geleden. De beste olympische handboogprestatie van ons land komt van Wietse van Alten: brons in 2000. "Ik had graag de beste Nederlander ooit willen zijn, maar dat is niet gelukt", zegt Van den Berg.[Tweet:body:https://twitter.com/TwanSpierts/status/764883636311252992]
1100 berichtjesHandboogschieten is typisch zo’n sport die normaal weinig aandacht krijgt. Maar tijdens de Olympische Spelen is dat anders. En dat merkte Sjef. “ Ik heb m'n telefoon altijd op vliegtuigmodus staan als ik aan het schieten ben. Toen ik 'm aanzette had ik 1100 berichten. Ik heb ze nog steeds niet allemaal kunnen beantwoorden."
Over vier jaar wel finale?Sjef van den Berg heeft nog een lange carrière voor zich, hij is pas 21 jaar. Dus die plek in de olympische finale, dat kan over vier jaar ook nog. "Ik ga proberen om in Tokio nog sterker aan de lijn te staan en de ervaring van nu mee te nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.